Paarden therapie voor kinderen

leovegasBartje is onze 100 cm hoge viervoeter die een speciale liefde heeft voor kinderen. Lief, zacht en gewillig weerspiegelt Bartje precies wat er gaande is. Gevoelig en behoedzaam weet hij altijd de juiste boodschap aan ons over te brengen en kunnen we met behulp van onze 14 jarige oude vriend veel kinderen helpen. Kinderen zijn graag bij Bartje, en Bartje is graag bij kinderen.

Wanneer je van plan bent om een kind bij ons in te schrijven voor de paarden therapie, kleed ze dan aan met makkelijk te dragen kinderkleding. Het is dus niet nodig dat je paardrijkleding koopt voor je kind. Kinderen voelen zich vaak prettiger in een leuke kinderkleding outfit die makkelijk zit en waarin ze zich lekker voelen. Op amazingkids.nl kunt u leuke kleding vinden van bijvoorbeeld het merk NAmeit. Ideaal is natuurlijk elastisch katoen, een stevige spijkerbroek en een leuke trui of jack erop. Het liefst zien we de kinderen in kinderkleding met vrolijke kleurtjes, want ook al lijkt het vaak niet zo, kleuren zijn ook enorm belangrijk en werken op de emotionele toestand van de mens. Weet je niet hoe je je kind het beste kunt kleden? Neem dan een kijkje op het internet waar je talloze merken kunt vinden van kinderkleding en het heel gemakkelijk is om vanuit je luie stoel allerlei kledingstukken te bekijken en te bestellen.

Kinderen zien er ook graag leuk uit, stuur ze dus niet met de oudste broek en trui omdat je denkt dat hier alleen maar met paarden omgaan en vuil zullen worden. Houd er rekening mee dat de ruiters in de paardensport er piekfijn uit moeten zien en zelfs witte rijbroeken dragen met witte shirts en gekleurde rijjasjes, waarom zou jij dan je kind met oude kleren naar ons toe sturen? Een leuke makkelijke trendy outfit is dus het beste, zodat je kind lekker in zijn vel zit tijdens de therapie met Bartje.

Paarden therapie aan huis

KinderkledingSommigen mensen kunnen niet naar L´esperanza Hoeve komen voor de paarden therapie. Dit komt vooral voor wanneer onze patiënten geestelijk of lichamelijk gehandicapt zijn. Voor deze mensen hebben wij het mogelijk gemaakt om ook therapie met paarden aan huis te geven. Omdat we vaak onderweg zijn met onze paarden is één paardenwagen niet genoeg voor ons. Daarom maken we gebruik van een paar Peugeot Boxers via een Private lease waarmee we de paarden over heel Nederland vervoeren. Het aanschaffen van deze paardenwagens was voor ons geen optie omdat ze namelijk nogal duur zijn dus hebben we gekozen voor een private lease. Op deze manier kunnen onze paarden nu snel en makkelijk vervoerd worden in deze speciaal ingerichte paardenwagens zodat ze veilig op de bestemming aan kunnen komen.

Om in aanmerking te komen voor de paarden therapie aan huis dien je eerst contact met ons op te nemen. Een van onze coaches zal je dan eerst een bezoek brengen om te kunnen waarnemen wat de reden is van waarom je ons niet op L´esperanza Hoeve kunt bezoeken. Als er reden genoeg is zal onze coach direct een afspraak met je maken om zo spoedig mogelijk met de paarden therapie te kunnen beginnen. De kosten voor een paarden therapie aan huis liggen uiteraard wel wat hoger in verband met het vervoer van de paarden.  Een aantal zorgverzekeringen vergoeden de paarden therapie raadpleeg dus je verzekeringspolis of neem contact op met je zorgverzekering.